Vores historie

Fra savværk til håndværk

LKN Byg blev grundlagt af tømrer Gotfred Nicolaisen i 1961 under navnet Veflinge Savværk. Han skar træ op for trælaster og tømrermestre. Med tiden udvidede han sit savværk med slibeværksted, samleværksted og begyndte selv at opføre huse og løse tømreropgaver.

Gotfreds to sønner overtog

Ved et generationsskifte i 1979 overtog Gotfreds to sønner, Leif og Kurt Nicolaisen, virksomheden. Opgaverne med at skære træ op blev gradvist afløst af husbyggeri, tømrerarbejde og snedkeropgaver. Midt i 1980’erne var det derfor naturligt med et navneskift til LKN Byg.

Kent kom ind i firmaet

Brødrene Leif og Kurt var begge udlært tømrere og drev virksomheden sammen i 15 år. Efterhånden arbejdede de mere og mere i projekter og hovedentrepriser. I 2004 kom endnu en generation ind i virksomheden, nemlig Kurts søn, Kent Nicolaisen, der i dag er medejer og daglig leder af afdelingen i Odense.

Alle håndværk er i hus

Kent er også udlært tømrer og har ligesom sin far Kurt taget kloakmestereksamen. Dette blev grundlaget for virksomhedens arbejde med jord, kloak og anlæg. I 2013 blev Murerfirmaet K. Wichmann en del af LKN Byg. Således omfatter LKN Byg i dag alle fag inden for byggeriet og bygger på dybe håndværksmæssige kompetencer.

Scroll to Top